Cursussen

Er zijn 3 officiële KNVB cursussen voor het trainen/coachen van keepers, daarnaast is de cursus over de Pro Goal Methode een aanrader.

KNVB Goalkeepercoach C

Deelnemers voorbereiden op het begeleiden en trainen van keeper bij teams Onder 8 tot en met Onder 15. Na het volgen van deze opleiding ben je in staat op een hoger niveau jeugdkeepers te trainen en te begeleiden.

KNVB Goalkeepercoach B

Het doel van de opleiding Goalkeepercoach B is cursisten voor te bereiden op het trainen en coachen van keepers van standaardelftallen mannen uitkomend in de hoofdklasse KNVB en lager, vrouwenelftallen, reserve selectie-elftallen (tweede/derde elftal), Onder 17- en Onder 19-junioren.

KNVB Goalkeepercoach UEFA A

Binnen het betaald voetbal (BV) en de top van het amateurvoetbal (AV) zijn in de verschillende competities veel (talentvolle) keepers actief. De keepers van deze teams vragen om een competente goalkeepercoach (GKC). De taken van een GKC zijn onder te verdelen in taken rondom de trainingen, de wedstrijden, het team en binnen de club.

De opleiding Goalkeepercoach UEFA A (GKC UEFA A) is erop gericht de cursisten voor te bereiden op en te ontwikkelen in het – met succes – uitvoeren van deze taken.

Pro Goal Methode

Op gezette tijden zal Maarten Arts trainersclinics verzorgen. Tijdens deze clinics wordt de Pro Goal Methode gepresenteerd in theorie en praktijk. In de theorieblokken komen o.a. het aanvallen van de bal, de wedstrijdanalyse en de organisatie van spelhervattingen aan bod. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zullen de belangrijkste aspecten van het keepersvak aan bod komen. In de praktijkblokken zullen de technische en tactische aspecten van de methode gedemonstreerd worden met 2 seniorenkeepers.  Tijdens het 2e deel van de cursus wordt er met 4 jeugdkeepers gewerkt en wordt o.a. de organisatie van spelhervattingen verdedigend besproken.

Kijk hier voor alle KNVB-cursussen.

Kijk hier voor de Pro Goal Methode cursussen.

Scroll naar boven